Ön nincs bejelentkezve
Számítógépek felügyelete, karbantartása, távfelügyelet, weblap karbantartás

Hírek

Még gyorsabb a Mozilla Firefox 3.6

2015-01-09 15:26:01


(forrás: sg)

A gyorsabb Javascript motor mellett nagy hangsúlyt kap a Vorbis és a Theora nyílt médiaformátumok támogatása, hogy ezzel is elősegítsék a videók és a zenék honlapokba integrálását. A Firefox 3.6 újdonsága a sebességen kívül, hogy automatikusan felismeri, ha egy telepített és használt kiegészítő elavult. Ezenkívül beépítettek egy intelligens online nyomtatvány-kitöltő modult.

 

 

Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt Kívánunk!

2009-12-22 18:28:18


 

Sérült Outlook Express fájlok?

2009-12-06 17:27:03
Levelezőprogramjában a leveleket tároló fájl elérte a maximális méretet, és eltűntek a levelei?


Segítünk!


Sérült levelezését helyreállítjuk akár még ma. Hívjon minket a 06-30/7475-647-es telefonszámon, vagy írjon egy e-mail-t az info@systemcontroll.eu címre, és segítünk!

 

Windows 7 "feketeképernyő halál": trójai a ludas

2009-12-06 17:22:33


A Microsoft szerint a Daonol nevezetű kémprogram okozhatja az operációs rendszer "feketeképernyő halálát".

Korábban arról lehetett olvasni, hogy biztonsági frissítés okozza a hibát. De mint utólag kiderült, egy Daonol nevű trójai kémprogramtól jelentkezik a tünet.

Az eddigi tapasztalatok szerint a fekete képernyő legalább 10  különböző esetben jelenhet meg. A Microsoft azt tanácsolja, mindenki forduljon a vevőszolgálatukhoz akiknél jelen van a hiba.

 

Megjelent a Windows 7

2009-10-24 12:27:52


(forrás:
Telnetwork)A Windows Vista utóda, a Microsoft legújabb asztali operációs rendszere, a Microsoft Windows 7  október 22-től elérhető az Ön számára is!

A Vista kétes sikere után a Microsoft október 22-én útjára indítja az új operációs rendszert, a Windows 7-et. Többezer hibát kijavítva és számos újdonságot kifejlesztve a Windows 7 végre egy olyan operációs rendszer, amit mindannyia szeretni fogunk és örömmel dobjuk érte kukába a régi, jól bevált, de mára megkopott Windows XP-t.

A Windows 7 az eddigi legfelhasználóbarátabb operációs rendszer. Könnyen használható, gyors és élvezetes. A fájlok keresésének és kezelésének hatékony módszerei, például a Jump List menük és a továbbfejlesztett tálca előnézetei segítik a gyors munkát. A Windows Media Center, a Windows Touch és a hasonló szolgáltatások új lehetőségeket tesznek elérhetővé. Ismerje meg a Windows 7 rendszert, és tekintse meg, hogyan egyszerűsít le szinte mindent, ami a számítógépével kapcsolatos.


Verziók összehasonlítása
Windows 7 Home Premium
A Premium-ot elsősorban otthoni felhasználásra ajánljuk. Minden funkciót tartalmaz, ami az otthoni számítógép használathoz kapcsolódik, amire az otthoni felhasználónak szüksége lehet. A manapság oly népszerű otthoni multimédiás szórakozást támogatja a szórakoztató központ, a Media Center, ami gazdag vizuális élményt nyújt bárki számára.
 
Windows 7 Professional
A Professional-t azoknak ajánljuk, akik vállalati környezetben, tarományban szeretnék használni a gépüket. Az ő igényeikhez igazított verzió, ami tartalmazza a szükséges hálózatkezelési funkciókat. A vállalti felhasználók az adataikat biztonságban tudhatják a beépített mentési és biztonságtechnikai funkciókkal, és számos szolgáltatást nyújt a gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés érekében.
 
Windows 7 Ultimate
Az Ulitimate-t azoknak ajánljuk, akiknek fontos a többnyelvű kezelőfelület, vagy az árnyékmásolat szolgáltatás. All-in-W7. Az összes létező funkció benne van a vállalati szolgáltatásoktól kezdve az otthoni szórakozást támogató eszközökig minden. Az Ultimate az egyetlen, amelyikben a felhasználói felület nyelvét bármikor átválthatjuk angolra, héterre, vagy katalánra (és még 34 más nyelv szerepel a listán). Az árnyékmásolat szolgáltatással pedig a rendszer naponta két alkalommal automatikusan mentést készít a lemezen lévő fájlokról. Bár ez a funkció nem váltja ki az adatmentést/archiválást, azonban kitűnő megoldást nyújt, ha egy véletlenül törölt fájlt szeretnénk visszaállítani, vagy egy felülírt dokumentum korábbi verziójára vagyunk kíváncsiak.

Minimális rendszerigény
• 1 gigahertzes (GHz) vagy gyorsabb 32 bites (x86) vagy 64 bites (x64) processzor
• 1 gigabájt (GB) RAM (32 bites) vagy 2 GB RAM (64 bites)
• 16 GB (32 bites) vagy 20 GB (64 bites) szabad lemezterület
• DirectX 9 grafikus eszköz WDDM 1.0 vagy újabb illesztőprogrammal

 

Megsérült az Outlook Express levelezőprogram leveleket tároló fájlja?

2009-10-24 12:15:44
Levelezőprogramjában a leveleket tároló fájl elérte a maximális méretet, és eltűntek a levelei?


Segítünk!


Sérült levelezését helyreállítjuk akár még ma. Hívjon minket a 06-30/7475-647-es telefonszámon, vagy írjon egy e-mail-t az info@systemcontroll.eu címre, és segítünk!

 

Megjelent a Google Chrome 3

2009-09-20 14:17:59

Elérhető az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő bögésző a Google Chrome újabb, 3-as változata.


Az új böngésző Java motorja az előző verzióhoz képest 25%-al lett gyorsabb, és mintegy 3505 hibajavításon esett át. Teljes mértékben képes a HTML5 kezelésére, módosítottak a weblapok füleinek működésén. Ez a verzió már támogatja a különböző támák kezelését, így a külső kinézetet könnyen változtathatjuk. A böngésző a Google saját fejlesztésű összeomlás elleni mechanizmusával van felvértezve, így ha egy weblap lefagy, akkor az nem veszélyezteti a többi fülön megnyitott oldalak működését.

Az új böngészőt innen tölthetik le.

 

Ingyen letölthető a Windows 7 Enterprise

2009-09-06 18:44:42

90 napig használható Windows 7 Enterprise verziót tett ingyen letölthetővé a Microsoft a Technet oldalán.

Mivel a letöltésnél licenc-kulcsot nem kapunk, így 90 nap után óránkét újraindítja magát a rendszer. Így hangsújozottan próbaverzióról van szó.

A Windows 7 Enterprise 90 napos próbaverziója letölthető innen.

 

Hivatalosan is megerősítették a Windows 7 megjelenési dátumát

2009-06-03 13:08:16


Október 22-én dobja piacra a Microsoft a Windows 7-et, hogy a karácsonyi szezonban már az új operációs rendszerrel tudják eladni a gyártók a gépeket.

Az úgy Windows végeredményben nem egy teljesen új operációs rendszer lesz, csak egy átgondoltabb Vista új kezelőfelülettel, hibajavításokkal.

 

Terjed a vírusos Windows 7

2009-05-10 01:32:05


A vírusok írói a népszerű (2010 márciusig ingyen használható) Windows 7-ben rejtik el fertőző soraikat.

A letöltött, és kicsomagolt telepítőben elrejtik a rosszindulatú sorokat, majd visszatömörítik a Windows-t és felteszik egy fájlcserélő hálózatra, vagy egy publikus letöltőhelyre. Mivel senki nem gondol arra, hogy pont egy operációs rendszer telepítője lenne fertőzött, így önkét telepítődik a vírus.

Közzé tették az új operációs rendszer másolásvédelmi eljárását is. A már az XP-ben bemutatott módszert fogja követni, megmarad az online aktiválás. Jövő tavasszal azzal jelzi a Windows, hogy lejárt a „szavatossági ideje”, hogy két óránkét lekapcsolja a pc-t.

 

Windows 7-ről Vistára vagy XP-re

2009-04-11 14:19:42


A Microsoft lehetővé teszi a Windows 7-ről való áttérést Vistára, vagy esetleg XP-re, melyből az következik, hogy Windows XP-ről is lehet közvetlenül frissíteni Windows 7-re.

További újítás, hogy ha nem leszünk elégedettel a Windows 7 Premium vagy Ultimate változatával, visszaléphetünk egy olcsóbb (Home) változathoz. Vistában sajnos ez a visszalépés nem volt megoldható, ott csak felfelé lehetett upgadelni, a Windows 7-ben azonban bármikor visszaléphetünk egy lebutított változathoz.

 

Változtat a Google a keresési technikán

2009-03-28 14:11:34


Egyre növekvő az érdeklődés a szemantikus keresés iránt, amelynek során nemcsak a megegyező szóra keres rá a program, hanem megérti a mondat vagy a szókapcsolat jelentését is.

A módosítás során arra törekedtek, hogy a hosszabb szókapcsolatok beírása esetén az emberek azt kapják, amit ténylegesen szeretnének. Mindezt a szavak jelentését figyelembe véve érik el.

 

A Microsoft kiszűrné a kalóz XP-ket

2009-03-28 13:56:53


A szoftvergyártó cég adatai alapján még mindíg a Windows XP a legnépszerűbb kalóz operációs rendszer.

A cég nem korlátozza az operációs rendszer funkcióit, csupán a fekete háttér és a jobb alsó sarokban elhelyezkedő felirat emlékezteti a felhasználót, hogy a Windows példánya nem eredeti.

A WGA  azonnal telepítődik az automatikus frissítések engedélyezésénél, és az újraindítás után elvégzi az eredetiségvizsgálatot. Természetesen a WGA adatbázisa is frissült, így a nemrégiben ellopott kulcsokat is ismeri

 

Letölthető az Internet Explorer 8

2009-03-19 21:21:42


Mától
tölthető le a Microsoft új böngészője
az Internet Explorer 8.


Az új böngészőben lehetővé vált a kártékony kódokat tartalmazó oldalak szűrése, a böngészési sebesség a hetes változathoz képest a duplájára nőtt- Új funkció az Accelerators, ami arra szolgál, hogy a kiválasztott oldalrész kapcsán egyetlen kattintással elérjünk bármilyen opciót. A másik nagyobb újítás a Webslices, ami a megjelölt laprészek folyamatos figyeléséért felelős.

 

Van ellenszer a Pendrive-okon terjedő vírusokra

2009-03-17 21:48:29A Panda kifejlesztett egy ingyenes megoldást, amellyel a Pendrive-okon fertőző vírusokat lehet hatástalanítani. 

Ezek a vírusok az autorun.inf fájlt írják át úgy, hogy mikor az eszközt csatlakoztatjuk, az automatikus indításkor maga a vírus aktiválódjon.

 

Az Internet Explorer 8 a leggyorsabb

2009-03-15 09:51:30


A Microsoft oldaláról letölthető teszteredmények szerint az Internet Explorer 8 gyakran lehagyja a konkurens böngészőket.A különböző weboldalak betöltésénél több esetben is a Microsoft böngészője volt a gyorsabb a Firefoxnál és a Chrome-nál. Az eredmények meglepőnek mondhatóak, hiszen az Explorer nem a gyorsaságáról volt híres mindezidáig.

Úgy látszik, a Microsoft lépést akar tartani az eddig háttérbe szorított területeken is. Szerencséjükre mondva, még mindíg az Explorert használják a legtöbben.

 

Már tervezik a Windows 8-at

2009-03-13 19:13:14


A Windows Server csoport egyik programigazgatója számolt be arról, hogy elindult a Windows 7 utódjának tervezési fázisa. Mindez azonban egyenlőre kimerül a fontosabb partnerektől való információgyűjtésben, és azok értékelésében.

Jelenleg változatlanul a Windows 7-re koncetrál a cég, az operációs rendszer utódja igazán csak később kerülhet előtérbe.

 

Hibás frissítés az ESET termékekhez

2009-03-11 06:17:43


Március 9-én a Nod32-höz és az Eset Smart Security-hoz is hibás frissítést tett közzé az ESET, amit hivatalosan is elismert.

Frissítés után a felhasználók téves riasztásokat kaptak, miszerint a Nod32 és az ESET Smart Security egyes Windows rendszerfájlokat Win32/Kryptik.JX kártevőnek azonosított. A hibás modul a 3918-as frissítéssel került telepítésre. A hibát nemsokkal később észrevették, és korrigálták egy újabb frissítéssel.

Az ESET kiadott egy frissítést, ami automatikusan visszaállítja a tévesen karanténba helyezett fájlokat, akinek viszont 2.7-es Nod32 fut a gépén, az csak manuálisan tudja visszaállítani őket.

A
Sicontact Kft-től probléma esetén a +36 1 346 7048-as telefonszámon, vagy a support@sicontact.hu e-mail címen lehet segítséget kérni.

 

Windows 7: több opcionális program

2009-03-08 17:52:05


Már beszámoltunk arról, hogy a Microsoft eltávolíthatóvá teszi az Internet Explorer 8-at, egy újabb hivatalos blogbejegyzésből kiderül, hogy a következő programok is eltávolíthatóak lesznek:

• Windows Media Player
• Dvd Maker
• Media Center
• XPS technológia
• stb.

Sajnos ezeknek a telepítését nem lehet megelőzni, csupán utólagos, „részleges” eltávolításra lesz lehetőség. A programok fizikailag a merevlemezen maradnak, csupán az indítófájlok és a programokra mutató hivatkozások tűnnek el.

Mivel az eltávolítás nem teljeskörű, így bármikor újratelepíthetőek a telepítőlemez nélkül is.

 

Hamarosan itt a Firefox 3.5

2009-03-07 13:13:01


A 3.1-es verziószám helyett 3.5-öst kaphat az újjabb böngészője a Mozillának. A fejlesztők ezzel is jelezni kívánják, hogy mennyi változáson megy keresztül böngészőjük: új Javascript motor, a fülek módosított kezelése, privát böngészési mód stb. .

A tesztelések során bizonyossá vált, hogy a sebesség terén felveszi a versenyt a safari 4 bétával.

 

Új biztonsági csomag az ESET-től

2009-03-07 13:14:13


Elérhető az ESET új csomagja, a Smart Security 4, amelybe beépítették a rendszerfelügyeleti alkalmazást is.A csomagban megtalálhatóak az alábbiak:

• tűzfal
• levélszemét szűrő
• kémprogram- és vírusvédelem
• SysInspector (futó folyamatok és rendszerösszetevők elemzése)

Fejlesztették a NOD32 alkalmazást mind sebességben, mind pedig felismerés szempontjából. Újdonság, hogy a szoftver érzékeli, hogy a PC akkumulátorról, vagy hálózatról működik-e, és e szerint hajtja végre a műveleteket. 

Létrehozható egy helyreállító cd, amely arra szolgál, hogy olyan esetekben is vírusmentesíthető legyen a számítógép egy külső forrásból, amikor csak a HDD kiszerelésével lehetne megoldani a problémát.

Újítás a játékos üzemmód, mely aktiválásakor letilthatóak a figyelmeztetőablakok felugrálása.

A csomag egyenlőre angol nyelven tölthető le az ESET honlapjáról, melyhez szükséges a regisztráció.

 

Eltávolítható lesz az Internet Explorer 8

2009-03-04 20:26:19


Az újabb Windows 7 előzetesben egy meglepetés várja a tesztelőket: eltávolítható lett az Internet Explorer 8.


Minden bizonnyal az Európai Bizottságnak szól ez az újítás. A felhasználó számára teljesen észrevétlenné tehető a böngésző, az iexplorer.exe fájl, valamint az összes vonatkozó hivatkozás eltávolítható a rendszerből.

Így a Microsoft lehetőséget ad más alternatívák számára, és egyuttal esélye van elkerülni a céget fenyegető tetemes bénzbüntetést.

 

Gazelle néven fejleszti a Microsoft az új böngészőjét

2009-03-03 22:10:57


A Microsoft az új fejlesztésű böngészőjét Gazelle névre keresztelte. Az új böngészőmag szétosztja az erőforrásokat az különböző szálak és feladatok között. Minden böngészési szál egymástól függetlenül fut, így ha az egyik leáll, attól még a többi tovább dolgozhat.

A böngészőben minden folyamat egy saját munkafolyamatot kap. Egy munkafolyamatba csak azok a tartalmak tartozhatnak, amelyek ugyanazon a domainen és porton keresztül továbbítódnak, és azonos protokollhoz tartoznak.

Az első mérési teszteken sajnos nem volt olyan sikeres a kereső, volt olyan oldal, aminek a betöltéséhez több mint 4 másodperc kellett. A későbbiekre nézve mindenképpen javulást igértek az egyenlőre még csak fejlesztési stádiumban lévő projekttel kapcsolatban.

 

Vista SP2 - Érkezés tavasszal

2009-03-02 19:28:39


Megjelenés előtti állapotban van a Windows Vista, és a Windows Server második szervizcsomagja.

Az elsőhöz hasonlóan ez sem lesz több, mint egy összegyűjtött kiadás az eddig megjelent frissítésekből. Blue-ray támogatást kap a Vista, belekerül a Bluetooth 2.1 Feature pack, illetve a Windows search 4, mellyen gyorsabb keresést ígérnek. Egyszerűsödik a Wi-fi konfiguráció az új Windows Connect Now technológiával, és az operációs rendszer kibővített támogatást kap a 64 bites VIA processzorokhoz.

A hivatalos megjelenést 2009 második negyedévére tervezi a Microsoft, letölthető formában április, május környékén lesz elérhető.

 

Safari 4 – Kész az előzetes

2009-03-01 18:05:12


Az Apple bejelentette böngészője új változatának előzetesét, mellyel minden eddiginél kényelmesebb, gyorsabb a böngészés.

A hivatalos oldalról már letölthető a béta változat a Windows és Mac os rendszerekhez. Legfontosabb újítás a megnövekedett sebességben található, amely az új Java Script motornak köszönhető. Az Apple állítása szerint messze megelőzi a Firefox-ot és az Internet Explorert.

Az új motornak köszönhetően a böngésző sebessége többszörösére nőtt a Javascript utasítások végrehajtásában. A webszabványok kezelését kiemelték, mint pl. a HTML 5-öt, mely lehetővé teszi az alkalmazások offline futtatását.

Az újítások közé tartozik, hogy a fülek a címsor fölé kerültek. Új funkció a leggyakrabban látogatott oldalak listája. Lehetővé teszik a korábban betöltött oldalak visszapörgetését, albumszerű nézegetését. A Firefox-ban megkedvelt Awesome Bar funkcióit is beletették a programba.

 

Windows 7 – Érkezés idén szeptemberben

2009-03-01 18:07:47


Számos hír számolt be arról, hogy az újabb verziójú Windows végleges változatát még idén szeptemberben elkezdik sokszorosítani.

Michael Bohlin, a Microsoft termékmenedzsere is megerősítette az interneten terjengő híreket, miszerint már igencsak közel jár az RTM verzióhoz a legújabb windows.

A hivatalos blog oldalon egy eléggé részletes bejegyzés jelent meg a napokban, amelyben közzétették a béta 1 óta történt változásokat. Több dolgon is változtattak: növeltek a tálcán elhelyezkedő ikonok méretein, az UAC is változásokon ment keresztül, módosítottak a Media Pleyer felületén és néhány beállításán.

Azok a felhasználók, akik Xp-t használnak, sajnos nem tudják közvetlenül windows 7-re frissíteni a rendszert. Megoldás azonban van. Több lépcsőben elvégezhető a folyamat. Először is Vistára kell frissíteni, ami utána már frissíthető tovább Windows 7-re. Így sajnos rendelkezniük kell egy Vista telepítővel.